75 millió dollárral szállt be Elon Musk Trump kampányába

  • narancs.hu
  • 2024. október 16.

Külpol

Egy általa alapított és csak belőle álló akciócsoport kapta a pénzt, ami pénzt ajánl azért, hogy potenciális republikánusokat találjanak.

Egy kampányfinanszírozási jelentés szerint 75 millió dollárt tett bele Elon Musk Donald Trump republikánus elnökjelölt kampányába az elmúlt három hónapban. A Politico által szemlézett Szövetségi Választási Bizottsághoz beadott dokumentum szerint Musk az egyetlen adományozója az America PAC névre hallgató akciócsoportnak, ami intézi a kampányokat. Az akciócsoportot mellesleg maga Musk is hozta létre. Ez tulajdonképpen Magyarországról is ismerős megoldás: Trump saját adománygyűjtése már lassul, viszont a tőle elvileg független akciócsoportok jelenleg is rengeteg pénzt szórnak el arra buzdítva, hogy szavazzanak rá.

Musk azt is bejelentette, hogy előadássorozattal fog kampányolni Trump mellett, de az America PAC tervei közt az is szerepel, hogy 47 dollárt fizetnének azoknak, akik a hét legfontosabb, kvázi választást eldöntő amerikai államban segítenek potenciális republikánus szavazókat találni. 

Ez a 75 millió dollár egyébként közel sem a legnagyobb összeg, a republikánusoknak van 100 és 125 millió dolláros támogatása is. Az viszont simán lehet, hogy Musk más csatornákon is oszt pénzt Trumpnak, hiszen nyáron még azt állította, havi 45 millióval fogja segíteni a kampányt, annál viszont jóvel kevesebb ez a most bevallott 75 milliárd. 

Az Egyesült Államokban november elején tartanak elnökválasztást, ami a várakozások szerint nagyon-nagyon szoros lesz.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: Trumppal meg lehet egyezni

  • narancs.hu

Lesz nemzeti konzultáció – derült ki a kormányinfón. Orbán a Millenárison mond beszédet október 23-án. Megtudhattuk: ha Trump nyeri az amerikai elnökválasztást, hamar vége lesz az ukrajnai háborúnak, annak pedig a magyar gazdaságra nézve is lesz hatása