Az oroszok több települést is lőttek Donyeck és Harkiv megyében

Külpol

Egy iskolát és egészségügyi intézményeket is találat ért.

Az orosz hadsereg aktívan lőtte a Donyeck megyei Kramatorszk és Szlovjanszk környékét, valamint ismét rakétákkal támadta Harkivot és a közelében lévő településeket – számolt be szerdán az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzókra hivatkozva.

Pavlo Kirilenko Donyeck megyei kormányzó közölte: Kramatorszkot hajnalban érte tüzérségi támadás, emiatt tűz ütött ki egy egészségügyi intézményben. A városi tanács később pontosítása alapján kiderült, egy pszichiátriai kórházban keletkeztek károk. Szlovjanszkban hajnali négy óra körül az oroszok rálőttek egy iskola egyik kihelyezett részlegére, és eltaláltak egy többszintes házat. Később a megyei rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy legalább három ember rekedt a romok alatt. A hatóság közlése szerint károk keletkeztek egy fül-orr-gégészeti kórházban is.

Az orosz erők szerdára virradóan két rakétacsapást mértek Harkiv városára is. Oleh Szinyehubov megyei kormányzó közlése szerint az egyik rakéta egy kétszintes épületet talált el, a közeli autómosó kigyulladt, és kár keletkezett kávézókban, üzletekben és gépkocsikban is. A második rakéta a földet érte. Az előzetes információk alapján senki sem sérült meg.

Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője mindeközben arról adott hírt, hogy az ukrán légierő szerda reggel lelőtt egy orosz Ka-52-es helikoptert a déli herszoni régió felett, az éjszaka pedig két orosz drónt semmisítettek meg keleten, ezen kívül a légvédelem egy ellenséges Szu-25-ös támadógépet is lelőtt. Ihnat egy tévéműsorban azt is elmondta, hogy az orosz csapatok az Ukrajna elleni háborúban egyre gyakrabban használnak elavult szovjet fegyvereket, mivel az orosz készletek „kissé megcsappantak”.

A kijevi katonai vezetés legfrissebb, szerdai összesítése szerint eddig Ukrajnában hozzávetőlegesen 56 610 orosz katona halt meg, közülük 460 az elmúlt egy napban. Az ukrán katonák megsemmisítettek egyebek mellett 2097 harckocsit és 4520 páncélozott járművet, 1194 tüzérségi fegyvert, 237 repülőgépet és 208 helikoptert.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk