Azonnal és egy összegben kéri a Fidesz az EU-s pénzeket

  • narancs.hu
  • 2022. október 11.

Külpol

Deli Andor fideszes EP-képviselő hétfőn az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága előtt beszélt.

„Az orosz–ukrán háború és az elhibázott uniós szankciók miatt kialakult válságra tekintettel valamennyi tagállam azonnal, mindenféle bürokratikus és politikai feltételek nélkül jusson hozzá minden uniós forráshoz” – ezt mondta a Hvg.hu szerint Deli Andor fideszes EP-képviselő hétfőn az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága előtt, és indítványozva, hogy a jövőben az összes uniós forrást megkapják egy összegben a tagállamok.

A 2023-as uniós költségvetést az EP saját olvasatában 1,7 milliárd euró kötelezettségvállalással és 1,4 milliárd euró kifizetési előirányzattal emelné az Európai Bizottság eredeti javaslatához képest. Az Európai Bizottság eredeti javaslata 185,5 milliárd euró kötelezettségvállalás volt és 166,2 milliárd euró kifizetés. Az EP javaslatát még az októberi plenáris ülésnek is meg kell erősítenie. Ezután kezdődnek majd az egyeztető tárgyalások a Tanáccsal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk