Betiltanak a tálibok egy lövöldözős játékot, mert agresszív

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 25.

Külpol

A PUBG: Battlegrounds nevű, Afganisztánban népszerű játék résztvevőinek egymásra kell vadászniuk.

Túl erőszakos és „tévútra vezeti a fiatalokat”: ezzel az indokkal tiltja be az állam Afganisztánban a PUBG: Battlegrounds nevű, lövöldözős, battle royale videójátékot, egy menetben a TikTokkal – írja a PC Gamer.

A tálib kormány már áprilisban közölte, hogy be fogja tiltani a TikTokot és ezt a játékot, de az intézkedés részleteit csak mostanra dolgozták ki és jelentették be. Az afgán távközlési cégeknek és internetszolgáltatóknak a TikTok esetében egy hónapjuk van, a játék betiltásának végrehajtására pedig 90 napos határidő vonatkozik. 

A 24.hu emlékeztet, hogy a PUBG a battle royale műfajhoz tartozó játék. A résztvevők egyszerre lépnek be egy adott pálya különböző pontjain, fegyvereket, felszerelést kell gyűjteniük, egymásra vadásznak, a játéktér pedig szűkül, végül csak egyikük marad életben.

Ez népszerű játék volt eddig Afganisztánban: tavaly év elején egy csúcsidőszakban százezer afgán játszott vele egyszerre, ami jelentősen igénybe vette az ország mobilnetforgalmát.

Sok ilyen lövöldözős videójáték létezik, de ez más országokban is vörös posztó lett: betiltották már Indiában és Pakisztánban, Kínában pedig kidolgozták a saját, hazafias verzióját. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk