Giorgia Meloni: Nem hagyunk fel Ukrajna támogatásával

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 8.

Külpol

Az olasz miniszterelnök álláspontja ezután sem fog közeledni Orbánéhoz.

„Olaszország soha nem hagy fel Ukrajna támogatásával” – mondta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a Comói tó szomszédságában megrendezett Cernobbio Forumon szombaton.

Az olasz kormányfő szerint Ukrajna támogatása az Oroszország által indított háborúban nemcsak erkölcsileg helyes, hanem nemzeti érdeket is szolgál, mivel a megóvását célozza azoknak a szabályoknak, amelyek egy ország nemzeti integritását védik.

„Ez egy olyan döntés, amely nem fog megváltozni” – szögezte le. Hangsúlyozta, hogy Kínának és Indiának is szerepet kell vállalnia a háború lezárására tett nemzetközi erőfeszítésekben. Ukrajna semmiképpen sem hagyható ki a béketeremtés folyamatából, és az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatás tette lehetővé, hogy majdan béketárgyalások kezdődjenek Kijev és Moszkva között. Amíg Oroszország folytatja offenzíváját, addig nem ül tárgyalóasztalhoz, ezért patthelyzetet kell teremteni – vélekedett Meloni.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken a fórumon felszólalva azt mondta: Ukrajnának szövetségesei teljes támogatására van szüksége ahhoz, hogy erős pozícióba kerüljön az esetleges jövőbeni béketárgyalásokon Oroszországgal.

A Cernobbio Forumon Orbán Viktor is részt vett, és az Európa által gyanakodva figyelt vezető érdekes dolgokat mondott. Amikor az orosz-ukrán háborúra terelődött a szó, Orbán először is leszögezte, hogy „nem ez az első háborúm”, majd röviddel később arról beszélt, hogy „van tapasztalatom abban, hogyan kell menedzselni egy háborút”. Hogy mi a retkes fenére gondolt – esetleg az infláció hasba rúgására, a Soros-terv lefülelésére vagy a lélegeztetőgépek kényszersorozására –, arról azóta is csak találgatnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk