J. K. Rowling: „Soha nem vágytam ennyire a varázslatra”

  • narancs.hu
  • 2016. június 24.

Külpol

A Harry Potter-könyvek szerzőjét megrázta a Brexit.

A brit kilépésről szóló népszavazásból nem maradtak ki a celebek sem. Az MTI összegzése szerint a szerdán befejeződött kampány utolsó napjaiban is csatlakoztak hírességek mindkét táborhoz. A bennmaradás mellett tett hitet mások mellett David Beckham, az angol labdarúgás egykori szupersztárja, Sir Elton John, az angol rock veteránja, Joanne K. Rowling, a példátlan sikerű Harry Potter-regényfolyam szerzője, Simon Cowell, a tehetségkutató műsorairól világhírű televíziós producer, valamint Keira Knightley és Daisy Ridley színésznők.

false

 

Fotó: MTI/EPA

A Brexit-táborhoz szegődött a Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone, Joan Collins és Liz Hurley színésznő, John Cleese, az abszurd humoráról világhírű Monty Python társulat volt frontembere, valamint James Dyson feltaláló és nagyvállalkozó.

Ma hajnalban Rowling egymás után háromszor posztolt a Twitterre. Először azt írta: „Nem hiszem, hogy valaha ennél jobban vágytam volna a varázslatra.” Majd a skót szerző elbúcsúzott Nagy-Britanniától: „Goodbye, UK.”, utána pedig kifejtette: „Skócia függetlenségre törekszik majd. Cameron öröksége két szövetség szétszakítása lesz. Egyiknek sem kellett volna megtörténnie.”

J.K. Rowling on Twitter

Skócia elszakadásáról is olvashat ma reggeli összefoglalónkban, Cameron lemondásáról pedig itt.

Figyelmébe ajánljuk