Joe Biden új sajtószóvivőt nevezett ki a Fehér Házban

  • narancs.hu
  • 2022. május 6.

Külpol

Karine Jean-Pierre az első afroamerikai, nyíltan leszbikus személy ezen a poszton.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön kinevezte a Fehér Ház új sajtószóvivőjét, Karine Jean-Pierre-t, aki az első afroamerikai, nyíltan leszbikus, és az LGBTQ közösséggel szimpatizáló személy ezen a poszton – írja az MTI. Jen Psaki eddigi szóvivő jövő pénteken távozik a Fehér Házból, és az Axios amerikai hírportál április elejei híre szerint az NBC és az MSNBC mérsékelt baloldali-liberális amerikai üzleti-kereskedelmi televíziós csatorna egyik műsorának lesz a munkatársa.

Karine Jean-Pierre, aki 2021 januárja óta a Fehér Ház első számú szóvivő-helyettese, olyan időszakban veszi át a fizikailag és szellemileg egyik legmegterhelőbb kormányzati posztot, amikor a Fehér Ház komoly politikai kihívások elé néz: az elnöki hivatalnak segítenie kell a Demokrata Pártnak megtartania a képviselőházi többségét és a szenátusi 50-50 százalékos szavazati arányát a novemberben esedékes félidős kongresszusi választáson. Mindeközben a Biden-adminisztrációnak kezelnie kell az elszabadult inflációval és a gazdaság helyzetével kapcsolatos aggodalmakat és az olyan külpolitikai kihívásokat is, mint az orosz-ukrán háború és az észak-koreai atomprogram.

Mielőtt csatlakozott volna Joe Biden demokrata párti elnökjelölt választási kampányához, Karine Jean-Pierre a MoveOn.org elnevezésű mozgalom közkapcsolati és PR-igazgatója volt, korábban pedig az NBC és az MSNBC politikai elemzője.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk