Két gázai iskolát is légicsapás ért, palesztin források szerint legalább ötvenen meghaltak

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 4.

Külpol

Az épületekben civil menekültek tartózkodtak.

Gázai övezet határára látogatott az izraeli védelmi miniszter a Hamász terrorszervezet elleni háború 59. napján, és a harcok folytatását ígérte a hadicélok eléréséig – írja a helyi média hétfői beszámolóira hivatkozva az MTI.

Joáv Galant az övezet határáról szemlélte meg a Szadzsaijában és Dzsebáliában, Gáza északi részén zajló csatákat. Hangsúlyozta,  az izraeli csapatok nem hagyják el a térséget a terrorista infrastruktúra teljes felszámolása előtt. A védelmi miniszter elismerően szólt a hadsereg tevékenységéről, és kijelentette, harcolni fognak a kitűzött célok eléréséig.

Palesztin források szerint legalább ötven ember meghalt és több százan megsebesültek Gáza Daradzs negyedében, amikor légicsapás ért két iskolát.

Az épületekben civil menekültek tartózkodtak. A jelentés szerint a mentőcsapatok súlyos nehézségekbe ütköztek az intenzív tüzérségi harcok miatt, amikor megközelítették az iskolákat, hogy evakuálják a sebesülteket és elszállítsák a holttesteket. 

Az izraeli repülőgépek súlyos és folyamatos légicsapások sorozatát indították Hán-Junisz és Rafah ellen is az övezet déli részén, az egyiptomi határ közelében. Tudósítások szerint több tucat harckocsit és páncélozott szállító járművet lehetett látni Hán-Junisztól északra. Mindeközben a palesztinok egyszerre lőtték rakétákkal Izrael középső részét és északi határvidékét. A vaskupola védelmi rendszer a támadást elhárította, egy repesz azonban egy iskola udvarára zuhant Gané Tikva városban.

(Címlapképünkön: Palesztin gyerekek játszanak becsapódó izraeli rakéták füstjének előterében a Gázai övezet déli részén 2023. december 4-én. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk