Kína visszavág: kitiltotta Cseh Katalint is

  • narancs.hu
  • 2021. március 22.

Külpol

Az Európai Parlament emberi jogi albizottságának magyar tagja ezt munkája elismerésének tekinti.

„Az Európai Parlament jogászai vizsgálják a kínai diktatórikus rezsim legújabb lépését, de minden jel szerint mint az Európai Parlament Emberi Jogi Albizottságának tagját, a kínai diktatúra kitiltott” – tette közzé Facebook-oldalán Cseh Katalin, a Momentum Európai Parlamenti képviselője.

A történtek előzménye, hogy az uniós országok külügyminisztereinek tanácsa hétfőn bejelentette, szankcióval sújt 10 mianmari, illetve 11 különböző állampolgárságú, köztük négy kínai személyt. A kínaiakat az ujgur kisebbséggel szemben alkalmazott erőszak, az átnevelő táborok működtetése miatt tette „feketelistára” az unió. Ez azzal jár többek között, hogy ha van számlájuk Európában, azt befagyasztják, és Európából senki sem utalhat pénzt nekik. A külügyminiszterek döntését Szijjártó Péter, a magyar diplomácia vezetője káros lépésnek nevezte. 

Az uniós szankciót kínai válaszlépés követte, és ez érinti a jelek szerint a Momentum képviselőjét is.

❗A kínai diktatúra kitiltott Kínából ❗ Az Európai Parlament jogászai vizsgálják a kínai diktatórikus rezsim legújabb...

Közzétette: Cseh Katalin – 2021. március 22., hétfő

„Az EU határozott fellépését a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter magamutogató és káros lépésnek nevezte, amivel valójában nem tesz mást, mint aláássa az unió külügyi célkitűzéseit, és behódol egy keleti diktatúrának” – ez Cseh Katalin véleménye. 

A képviselő azt írja, ez a kitiltás tulajdonképpen munkájának elismerése, büszke rá.

 

Figyelmébe ajánljuk