Kivágtak félmillió fát, így fér el a Tesla gyára

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 22.

Külpol

A klímaaktivisták tiltakoznak, egy elemző szerint azonban még így is hozzájárul a gyár a környezet védelméhez.

2020 és 2023 között 3,29 millió négyzetkilométernyi erdő, körülbelül 500 ezer fa tűnt el Berlin mellett azon a területen, ahol a Tesla óriásgyára épül – írja a 24.hu a Guardian információi alapján.

Az elektromos autókat gyártó üzem terjeszkedése ellen korábban tüntettek, most is tiltakoznak.

Klímaaktivisták faházakba költöznek be az építkezés területén. Márciusban felgyújtottak egy vilanypóznát, emiatt néhány napra leállt a munka. A tiltakozók azzal érvelnek, hogy a Tesla nem csak Németországban rombolja a környezetet, hanem a fémbányászat révén globális károkat is okoz. 

Bár sok fát tényleg ki kellett vágni az építkezés miatt, az, hogy a robbanómotoros autókat elektromos járművekre cserélik, végső soron pozitív hatással lesz a környezetre – ezt Antoine Halff, a Kayross nevű, környezetvédelemmel foglalkozó cég vezető elemzője nyilatkozta. Úgy számolt, a kivágott fák annyi szén-dioxidot tudtak volna megkötni, amennyit 2800 gépjármű bocsát ki. Ez a szám a töredéke a Tesla által egy negyedév alatt elkészített autók számának. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk