Kórházi tűzben meghalt három covid-beteg Bulgáriában

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. november 14.

Külpol

Egyikük valószínűleg cigarettára gyújtott.

A délkelet-bulgáriai Szliven város kórházában a legnagyobb valószínűség szerint az egyik beteg által meggyújtott cigaretta okozott tüzet vasárnapra virradóra. A szerencsétlenségben meghalt három koronavírusos beteg.

Az áldozatok 66, 70 és 81 évesek voltak, valamennyiüket a kórház negyedik emeletén berendezett Covid–19-osztályon ápolták. Ketten a helyszínen életüket vesztették. A harmadik beteget, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, a plovdivi kórházba szállították, ahol belehalt a sérüléseibe vasárnap reggel.

A szomszédos kórtermek hat másik lakóját kimenekítették.

A bulgáriai kórházak túlterheltek a koronavírus-járvány negyedik hullámában. Vasárnap 8178 beteget ápoltak a hatóságok adatai szerint Covid-osztályokon, hétszáznegyvenötöt közülük intenzív osztályon.

A szomszédos Romániában a múlt héten hasonló tragédia történt: két Covid–19-beteg halt meg egy kórháztűzben, amely már a negyedik ilyen szerencsétlenség volt idén az országban.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk