Lengyelország: feketeruhás kopaszok támadtak az abortusztörvény ellen tüntetőkre

  • narancs.hu
  • 2020. október 29.

Külpol

Kövekkel, botokkal támadták meg az abortuszjogok korlátozása ellen tüntetőket Wroclawban.

"Kopaszra borotvált, feketébe öltözött férfiak támadtak Wroclawban az abortuszjogok korlátozása ellen tiltakozó nőkre, jelentette a Gazeta Wyborcza, aminek a tudósítóját szintén megtámadták a városban" - írja a 444.

A támadás a Krasinski utca és a Traugutt körút kereszteződésénél történt - körülbelül húsz, kopaszra borotvált férfi kövekkel és római gyertyákkal támadtak az abortuszjogok korlátozása ellen tiltakozó, javarészt nőkre, ezután pedig a Katedralna utcánál arcukat fekete kendővel takaró huligánok rohanták le a tüntetőket, és verték meg többüket.

Tették mindezt a rendőrök szeme láttára.

A lap beszámolója szerint a feketeruhás huligánok a dominikánus székesegyház közelében is tüntetőkre támadtak.

A rendőrség elismerte, hogy több riasztást is kaptak a támadásokról, de előállításokról nem tudtak beszámolni. A rendőrség szóvivője arra hivatkozott, hogy áldozatoktól nem érkezett feljelentés - írja a a Gazeta Wyborcza beszámolója alapján a 444.

Abortuszellenes nyilatkozatot írt alá Magyarország, díszes társaságba került

Az Egyesült Államok kezdeményezésére készült a nyilatkozat, Fehéroroszország és Lengyelország is aláírta. Abortuszellenes nyilatkozatot írt alá mintegy harminc másik országgal együtt Magyarország - derül ki a brit The Guardian cikkéből. A lap azt írja, a "Genfi Konszenzus Nyilatozatának" nevezett nyilatkozat a Trump-adminisztráció kampányának része, amely az Egyesült Államok külpolitikáját egy konzervatívabb irányba terelné.

Figyelmébe ajánljuk