Lőfegyveres támadásban sebesült meg a Black Lives Matter mozgalom egyik vezetője Londonban

  • narancs.hu
  • 2021. május 24.

Külpol

A 27 éves nő válságos állapotban van.

Életveszélyesen megsebesült Londonban a Black Lives Matter nevű politikai-társadalmi mozgalom egyik vezető aktivistája, akit hétfő hajnali beszámolók szerint fejlövés ért.

A BBC beszámolója szerint  a 27 éves Sacha Johnsont a dél-londoni Southwark kerületben érte a támadás. Johnson a BLM-mozgalom prominens nagy-britanniai képviselője és  a Taking the Initiative nevű, négy éve életre hívott brit politikai párt vezetőségi tagja.

A szervezet Instagram-oldalán megerősítették a támadás hírét, és azt is írják, hogy Sasha Johnsont fejlövés érte. Az aktivista, akinek két gyermeke is van, jelenleg válságos állapotban van, intenzív osztályon kezelik.

A Scotland Yard közleménye szerint egyelőre azonban még nincs semmilyen erra utaló jel, hogy a sértett célzott támadás célpontja lett volna. A  támadás egy olyan épület közelében történt, amelyben éppen egy partit rendeztek, és a környéken nagyon sokan tartózkodtak. Bár a nyomozás korai szakaszában jár, de a rendőrség szerint Johnson a támadást követően nem kapott hitelt érdemlő fenyegetéseket. 

A  Taking the Initiative nevű szervezet azonban közösségi média felületen azt írja, hogy a támadás előtt Johnson több halálos fenyegetést is kapott aktivista tevékenysége miatt.

  

Figyelmébe ajánljuk