Megint több száz embert hurcoltak el a rendőrök a moszkvai ellenzéki tüntetésről

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 4.

Külpol

Egy hete rekordszerű számot produkált a hatóság: akkor 1400 embert vittek el.

Moszkvában szombaton megint be nem jelentett demonstrációt tartottak. A tüntetők azért vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a helyi választási bizottság döntés ellen, amely lényegében minden függetlenként indulni akaró ellenzéki ajánlásait érvénytelenítette.

Moszkvában szeptember 8-án tartják az önkormányzati választást.

A rendőrség mindössze néhány perccel a demonstráció kezdetét követően elkezdte kiszorítani a tüntetőket a Moszkva központjában található gyülekezési pontról.

A hatóság a tüntetések és az ellenzék egyik vezéralakját, Ljubov Szobolt is elvitte. Szobolt állítólag egy taxiból rángatták ki és rakták be egy fekete furgonba.

Rajta kívül a legfrissebb információk szerint ismét több mint 800 tüntetőt – köztük persze újságírókat is – tartóztattak le a moszkvai rendőrök. Egy hete, az akkori tüntetésen ez a szám több mint ezer demonstrálót jelentett, egyes források szerint pontosabban 1400 tüntetőt.

Frissítés

Az OVD-Info orosz civilszervezet szerint a hatóságok 1001 embert állítottak elő a Moszkva belvárosában szombaton megtartott, be nem jelentett ellenzéki tüntetésen.

A tájékoztatást az orosz főváros rendőrsége nem erősítette meg, és kitart amellett, hogy 600 embert állított elő, köztük több mint 50 fiatalkorút.

Figyelmébe ajánljuk