Olaszországban is gyártani fogják a Szputnyik-V-t

  • narancs.hu
  • 2021. március 9.

Külpol

Júliusban indul a gyártás, egy gyógyszercéggel szerződtek le az oroszok. 

Olaszországban is gyártani fogják az orosz Szputnyik-V vakcinát - számolt be az Olasz-orosz Kereskedelmi Kamara keddi bejelentéséről az AP hírügynökség

A szerződést az orosz közvetlen befektetési alap (RDIF) vezérigazgatója, Kirill Dmitrijev a svájci Adienne cég olasz leányvállalatával írta alá,

a 10 millió dózis vakcina gyártása júliusban kezdődhet.

A szerződés pénzügyi részleteit nem közölték, a kamara bejelentése szerint ugyanakkor az orosz hatóságok további 20 hasonló együttműködésen dolgoznak Európában. 

Bár az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem engedélyezte a Szputnyik-V-t - sőt, arra kérte a tagországokat, hogy egyelőre azok se engedélyezzék -, Magyarországon már külön engedélyt kapott, és február óta oltanak is vele. Azóta Szlovákia szintén rendelt a vakcinából.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?