Orbán német üzletembereknek ad elő Berlinben, Leslie Mandoki lesz a kísérete

  • narancs.hu
  • 2018. január 10.

Külpol

Utóbbit a Blikk állítja, előbbit Havasi Bertalan is.

Szerdán Berlinben, az Axel Springer székházában megrendezett gazdasági csúcstalálkozón mond beszédet Orbán Viktor, a téma a Blikk szerint — micsoda meglepetés! — az EU bevándorláspolitikája mellett az lesz, hogy Európának meg kell tartania a keresztény gyökereit. A lap információját a miniszterelnök sajtófőnöke is megerősítette.

Na, ki fogja ebben az illusztris társaságban kalauzolni Orbánt? A Blikk infója szerint Leslie Mandoki, vagyis Mándoki László zenész, a miniszterelnök régi cimborája.

Orbán a múlt heti bajorországi látogatásán is találkozott Mandokival, sőt az ő irodájában adott interjút a Bildnek, Mandoki lakásán pedig egy informális talákozón cserélt eszmét „a német gazdasági és szellemi elit számos kiválósága“, nyilván Orbánnal együtt.

false

 

Fotó: Bankó Gábor

Az ilyen összejöveteleken központi téma Hegel, legalábbis Mandoki erről beszélt korábban a Narancsnak:

Ezeken az estéken legfelsőbb szintű politikai döntéshozók, média-véleményformálók, gazdasági vezetők és persze művészek jönnek össze. De ezek személyes és nagyon bensőséges esték, ezekről nem készül fotó, szigorúan bizalmas a vendéglista. Ezeket az összejöveteleket a művészet uralja és a szabadelvűség. Zenélünk és olvassuk a klasszikusokat. Mindig van egy téma: Hegel vagy…

MN: …Kant és Schopenhauer – két filozófus, akikről a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúja szerint szívesen diskurál Orbán Viktorral is.

ML: A magyar miniszterelnök nagyon művelt és érdeklődő ember, nagyon kellemesen lehet vele a filozófiáról és a művészetekről is beszélgetni.

Arra a felvetésre, hogy Mandoki kapocsként funkcionál a német és a magya politika, Fidesz és a CSU között, Mandoki így válaszolt: "ha Németországban játszom, ott van a fél bajor és a fél szövetségi kormány. Engem szoros baráti kapcsolat köt ezekhez a politikusokhoz, ha idejük engedi, más külföldi koncertjeimre is eljönnek."

Figyelmébe ajánljuk