Orbánék 620 milliót adnak a szíriai katolikus oktatás fejlesztésére

  • narancs.hu
  • 2017. december 30.

Külpol

Mi már csak tudjuk, milyen a jó oktatási rendszer.

A kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási-fejlesztési programját – derült ki a Magyar Közlönyből.

A pénteken megjelent határozat szerint a kabinet támogatni akarja az üldöztetést szenvedő szíriai keresztény közösségeket, a polgárháború miatt elmenekült keresztények hazatelepítését és iskolaépítését célzó projekteket, amelyek egyeznek a magyar menekültpolitikával és a helyben segítés elvével. Az összeget az idei költségvetésben különítik el a fejezeti tartalék és tavalyi költségvetési maradványok felhasználásával, valamint átcsoportosítással.

Orbán Viktor egyébként december 20-án tárgyalt Budapesten Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel, egyebek mellett az üldözött közel-keleti keresztényeknek nyújtott további magyar segítségről. A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, Havasi Bertalan akkori tájékoztatása szerint a megbeszélésen elhangzott: Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez.

Orbán Viktor találkozik Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel

Orbán Viktor találkozik Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel

Fotó: Miniszterelnök Sajtóiroda/Botár Gergely

(24.hu via MTI)

Figyelmébe ajánljuk