Összeverekedtek a katonák egy orosz laktanyában

  • narancs.hu
  • 2022. október 4.

Külpol

A hivatásosok el akarták venni a behívottak ruháját, mobilját, de ők megvédték magukat.

A Moszkvához közeli Alabino katonai bázison szolgáló hivatásos katonák megpróbálták elvenni a mozgósítás nyomán behívott férfiak felszerelését, ruháit, mobiltelefonjait, ők azonban ellenálltak, és megverték a rekvirálókat – írja a 444

A tömegverekedésről több hírügynökség mellett az ORF is beszámolt, egy orosz Telegram-csatornára, a Bazára hivatkozva. 

A telegramcsatorna szerint a mozgósított férfiak húsz hivatásos katonát vertek meg, azok meg bezárkóztak a laktanya egyik helyiségébe és onnan hívták a rendőrséget. Mivel a katonai rendészet nem bírt a feldühödött emberekkel, a belügyeseket is riasztották. A Baza szerint feljelentést nem tettek, hogy ne legyen nyilvános botrány, bár az eset a jelek szerint így is kiderült. 

A 444 közöl egy videót, amely az orosz közösségi médiában terjed. Az látszik rajta, hogy a frissen bevonultatott orosz férfiak rendes ellátás, felszerelés, ennivaló, víz nélkül napokig bóklásztak egy támaszponton, tüzet is gyújtottak, hogy ne fázzanak.

Az orosz elnök szeptember 21-én rendelt el részleges mozgósítást Oroszországban, behívva a tartalékosokat. Ilyen lépésre a második világháború óta nem volt példa az országban. 

Ez nagyon nagy munka, és nem is megy egyszerűen a hírek szerint. Az orosz elnök a biztonsági tanács ülésén arról beszélt, nagyon sok panasz érkezik a sorozás megszervezésére, az ellátás minőségére és a körülményekre, és ezeket sürgősen orvosolni kell. Például a krónikus betegeket és a sokgyermekes apákat haza fogják küldeni.

A mozgósítás hírére nagyon sokan próbálták elhagyni az országot, amerre lehetett, például Kazahsztán felé. Az MTI alábbi felvétele hétfőn Kazahsztánban, Almati városában készült orosz férfiakról, akik egyéni azonosító számot igényelve álltak sorba. A kazah belügyminisztérium adatai szerint szeptember 21. és 30. között 135 ezer orosz állampolgár lépett be az országba. 

Ukrajnai h?bor? ? Soroz?s Oroszorsz?gban

 
Fotó: MTI/AP/NUR.KZ/Vlagyimir Tretjakov

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk