Putyin a hadsereggel „az orosz népet akarja egyesíteni”

Külpol

Miközben szerinte a Nyugat meg akarja osztani a történelmi Oroszországot.

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap a helyi közszolgálati televízióban sugárzott interjúban arról beszélt, hogy minden a geopolitikai ellenfeleik politikáján alapul, akik meg akarják osztani Oroszországot, a történelmi Oroszországot. „Oszd meg, és uralkodj. A Nyugat mindig erre törekedett, most is ezt próbálja tenni, de a mi célunk más: az orosz nép egyesítése” – jelentette ki az elnök.

Szerinte „jó irányba halad” az orosz hadsereg, mint mondta, „nemzeti érdekeinket, állampolgáraink érdekeit és a népünket védelmezzük”. Az orosz elnök ismételten bírálta Kijevet és nyugati szövetségeseit, akik „elutasítják a tárgyalásokat”, és kijelentette, hogy kész tárgyalni a folyamat valamennyi résztvevőjével az elfogadható eredmények érdekében. „Mindig is arra törekedtünk, hogy minden nézetkülönbséget békés eszközökkel oldjunk meg, tárgyalások útján” – tette hozzá.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója vasárnap esti Twitter-üzenetében úgy reagált az orosz elnök interjújára, hogy Putyin biztosan nem kíván tárgyalni annak ellenére, hogy többször is utalást tett erre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk