Robbanások történtek vasárnap kora reggel Kijevben

  • narancs.hu
  • 2022. június 26.

Külpol

Emberek rekedtek egy kilencemeletes kijevi épület romjai alatt, a mentés jelenleg is folyik.

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében – közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.

A polgármester jelentése szerint emberek rekedtek annak a kilencemeletes kijevi épületnek a romjai alatt, amelyet június 26-án kora reggel egy orosz rakéta talált el. Az állami katasztrófavédelmi szolgálat közleményben közölte, hogy az épület kigyulladt, és három felső emelet részben megsemmisült. A lakók egy részét evakuálták, két embert kórházba szállítottak. A mentők továbbra is a helyszínen dolgoznak.

Az épület egyik lakója megerősítette a Kyiv Independentnek, hogy ez ugyanaz az épület, amelyet korábban, április végén is megtámadtak, és ahol meghalt a Szabad Európa munkatársa, Vira Hirics is, illetve ahol további tíz ember sebesült meg.

A Sevcsenkivszkij történelmi negyed, Kijev egyik központi városrésze, ahol egyetemek, éttermek és művészeti galériák találhatók. A robbanások kora reggel, helyi idő szerint fél hétkor (magyar idő szerint fél hatkor) történtek. Megszólaltak a légvédelmi szirénák a fővárosban, amelyet közel három hete nem értek orosz támadások.

Az AFP francia hírügynökség egyik munkatársa, aki ugyanabban a lakóparkban lakik, hangos zúgást hallott a robbanások előtt. A lakónegyedben, amelyet a rendőrség lezárt, sűrű füst gomolyog.

A The Guardian tudósítója, Lorenzo Tondo azt írja a Twitteren, hogy fotós kollégájával éppen akkor érkeztek Lvivből Kijevbe az éjszakai vonattal, amikor a robbanások történtek. Mint írja, négy rakétát láttak becsapódni, nagyjából 5 kilométerre tőlük.

(MTI, Kyiv Independent)

Címlapképünk forrása: Ukrán Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat, via Kyiv Independent

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk