Több rakétatámadás is érte Kijev környékét

  • narancs.hu
  • 2022. február 24.

Külpol

Az ukrán fővárosban éjszakai kijárási tilalmat vezettek be.

Több mint 80 csapást mértek az oroszok Ukrajnára a brit védelmi minisztérium szerint. A rakéta-, illetve nagy hatótávolságú tüzérségi támadások számos Kijev környéki helyszínt is érintettek.

"Több mint 80 csapást mértek ukrán célpontokra az oroszok", mondta a védelmi miniszter. "Szárazföldi erők nyomulnak előre a határon, legalább három tengelyen: északról és északkeletről, keletről és délről, a Krím-félsziget felől" - közölte a CNN a brit védelmi tárcára hivatkozva. Az amerikai hírtelevízió portálja az ukrán hatóságok közlése alapján arról is ír, hogy

egy az ukrán fővárostól északkeletre fekvő katonai terület elleni rakétatámadásban 7-en haltak meg és 17-en megsebesültek.

A Kijev közvetlen szomszédságában lévő Brovaryt ért támadás egyike volt az ukrán főváros közeli légicsapásoknak. A településen van az Ukrán Fegyveres Erők egyik bázisa.

BBC kijevi tudósítói arról számoltak be, hogy a főváros központjában folyamatosan hallani a légvédelmi szirénákat, illetve egyre nő az esetleges orosz csapástól való félelem Az embereknek azt tanácsolták, hogy keressenek menedéket, sokan vannak a metróállomásokon is. "A bombázás hangjára ébredtem fel, bepakoltam egy táskába, és megpróbáltam elmenekülni innen" - mondta egy nő az AFP hírügynökségnek. 

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere közben kijárási tilalmat rendelt el, ami este 10 és reggel 7 között lesz érvényben. Habár a tömegközlekedés leáll a kijárási tilalom alatt, a metróállomások továbbra is védelmet nyújtanak az oda menekülőknek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk