Tömegsírokat találtak az ukránok a felszabadított Izjumban

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Külpol

A legnagyobban 440 holttest volt.

A nemrég visszafoglalt Izjum északkeleti részén 440 holttestet találtak egy tömegsírban– jelentette az ukrán védelmi minisztérium.  A legnagyobb, most felfedezett tömegsírban 440 holttest hevert. Az áldozatok közül sokan légicsapásokban, mások ágyúzásokban veszthették életüket – írja a Reuters.

A múlt héten több ezer orosz katona menekült el a városból, amit  a megszállók a Harkivi régió ellátóközpontjának használták, így a visszavonulás után rengeteg lőszert és felszerelést hagytak maguk után.

Volodimir Zelenszkij elnök szerdán a felszabadított városba látogatott, az ott történt atrocitásokat a bucsaiaikhoz hasonlította, és megismételte, hogy Oroszországot felelősségre kell vonni a katonái tetteiért. Oroszország továbbra is tagadja, hogy civileket támadna, és hogy háborús bűnöket követne el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk