Várhelyi Olivér felmentését kérik az Európai Parlamentben

  • narancs.hu
  • 2023. október 17.

Külpol

Átlépte a hatáskörét és nem egyeztetett.

Az Európai Parlament négy frakciója eltávolítaná Várhelyi Olivér magyar uniós biztost az Európai Bizottságban elfoglalt posztjáról – írja a hvg.hu EUrológus rovata. A Szociáldemokraták, a Zöldek, a liberális Renew Europe és a szélsőbaloldali képviselőcsoport Ursula von der Leyennek küldte meg a kérést, hogy mentse fel a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztost, akit Orbán Viktor jelölt 2019-ben.

A képviselők szerint Várhelyi múlt héten a Palesztinának szánt uniós források megvonását jelentette be, de erre nem lett volna felhatalmazása.

A biztos lépése több fővárosban is kiverte a biztosítékot, sőt, még az ENSZ főtitkára is azt kérte, hogy ilyen döntést ne hozzon az EU.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk