A leglustább, a legkövérebb és nagyon szereti a lasagnét

  • narancs.hu
  • 2018. június 19.

Kultúra

40 éves lett Garfield, egy-két évet simán letagadhatna.

1978. június 19-én jelent meg először Garfield az amerikai újságok lapjain. Jim Davis saját nagyapjáról, James A. Garfield Davis-ről nevezte el és mintázta a híressé vált főhőst, akire állítólag jellemében, sőt testi felépítésében is hasonlít. De a képregény nyomokban egyéb valóságelemet is tartalmaz, Garfield gazdája ugyanis éppúgy képregényrajzoló, mint a szerző maga.

false

 

Fotó: www.garfield.com

 

Hogy miért épp a macska lett a főhős, arról anno Jim Davis úgy nyilatkozott, hogy a képregénypiacon épp túl sok pozitív kutyaszereplő volt, ő meg nem szeret versenyezni. Szóval így lett a főszereplő a folyton enni és aludni akaró macsek.

Garfield minden lustasága ellenére persze elég rendszeresen, sőt Guinness-rekordokat döntő mennyiségben jelenik meg, és még azzal is dollármilliókat húz be, ha ki sem kel az alvóhelyéről. Mára ugyanis nemcsak maga a figura változott, de egy egész franchise épült rá, és a képregények mellett sorozatokban, filmekben és a legváratlanabb termékeken is előbukkanhat.

Mindenesetre a korát egyébként sértésként megélő macskát, ha jót akarunk, fel ne köszöntsük, inkább ünnepeljük lasagne-evéssel vagy délig tartó alvással.

Garfield & Friends

null

Figyelmébe ajánljuk