Díjazták a Narancs szerzőjét

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 22., 12:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Enyedi Ildikó és Borbély Alexandra is a díjazottak között.

Oravecz Lizanka és Orosz Ildikó Lizanka (Egy autista lány története a bezártságtól a teljes élet felé) című könyvükért (HVG Kiadó, 2017) kapták meg az elismerést a közösségi pszichiátria legfontosabb hazai műhelyétől, az Ébredések Alapítványtól.

Orosz Ildikó, a Narancs külső munkatársa már második alkalommal kapja meg a díjat. 2015-ben két újságcikkét ismerte el az alapítvány Antistigma-díjjal. Pléh Csaba pszichológus, nyelvésszel készített interjút a hisztériáról Leképezi az elnyomást címmel és dr. Balázs Judit gyermek- és ifjúságpszichiáterrel a kamaszkori öngyilkosság megelőzésről Jobb egy dühös barát, mint egy halott címmel.

Az Antistigma-díjat olyan médiamunkások, alkotók, szakemberek, közéleti szereplők és érintettek nyerhetik el, akik korrekten és meggyőző erővel lépnek fel a mentális problémával küzdők kirekesztése, diszkriminációja ellen.

Az idei díjazottak továbbá: Enyedi Ildikó és Borbély Alexandra a Testről és lélekről című filmért, amelynek főhőse egy (kimondatlanul) autisztikus vonásokkal rendelkező fiatal nő; valamint Marjai Kamilla és dr. Nagy István Miklós a Drogosokat gyógyít a science fiction című cikkért (kulturpart.hu), melyben Marjai Kamilla a Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályán dolgozó Nagy doktor biblioterápiás (könyvterápiás) munkáját mutatja be szerhasználók körében.

A díjat a XX. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálihigiénés Konferencián adták át 2017. november 21-én. A díjazottak hagyományosan egy műalkotást kapnak ajándékba, ezúttal Csáki Timi autizmussal élő fiatal lány egy-egy festményét, melyeket az Ébredések Alapítvány művészetterápiás körében készített.

Az Antistigma-díjat a Magyar Antistigma Kezdeményezés szakemberekből, civil szervezetekből és magánszemélyekből álló tagjainak javaslatai alapján az Ébredések Alapítvány kuratóriuma ítéli oda, 2012 óta évente egyszer, az idei évtől – a jó gyakorlatok szélesebb elterjedése miatt – évente kétszer.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 22., 12:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  galambocskám
  2017. november 23., csütörtök 13:22
  http://www.eletforma.hu/hirek/oriasi-magyar-filmsiker-amerikaban/
 2. 1
  galambocskám
  2017. november 22., szerda 14:00
  Minden díjazottnak gratula! :)

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Blog

még több cikk

Politika

még több Politika...