Idén is pályázhatnak az újságírók a Vízy Dorka-díjra

  • narancs.hu
  • 2018. április 10.

Kultúra

Májusig lehet nevezni a kiemelkedő munkákat.

A Vízy Dorka újságíró emlékére létrehozott alapítvány és újságírói díj idén is kiírta pályázatát, amellyel a kiemelkedő újságírói teljesítményt elérő rádiós, televíziós és írott sajtóban dolgozó újságírókat díjaznak.

„A Vízy Dorka Alapítvány immár harmadjára ítéli oda a Vízy Dorka-díjat egy kiemelkedő újságírói teljesítmény elismeréseként. A díjra rádiós, televíziós és írott sajtóban dolgozó újságírók pályázhatnak (életkori megkötés nélkül), egy, az előző évben megjelent anyagukkal. Egy pályázó egy munkával nevezhet. Az írott sajtóban megjelent munkák között nincs terjedelmi megkötés, a televíziós és rádiós anyagok időhatára maximum 10 perc (nagyobb anyagok esetén is kérjük, ennyire vágják meg a beküldendő pályaművet).

A munkákat azokról a területekről várjuk, amelyek Dorkának különösen fontosak voltak, azaz az egészségügy, tudomány, környezetvédelem, vallás, illetve a művészetek/kultúra tárgykörél. A díj egy egyszeri 250 000 forintos támogatás.

A díj odaítéléséről szakmai zsűri dönt, melynek tagjai megegyeznek az eddigiekben is segítségünkre lévőkkel, azaz Beszterczey Judit, Karafiáth Orsolya, Kovács Gabriella, Madarász Zsolt, Stumpf András, Szily László segítik a Vízy Dorka Alapítvány munkáját. A díjkiosztó időpontja ismét Dorka születésnapja, azaz május 29. körül lesz. A pontos időpontról a pályázókat és a sajtót (illetve a barátokat, érdeklődőket) időben értesítjük.”

A pályamunkákat a szervezők 2018. május 2-ig várják a vizydorkaalapitvany [at] gmail [dot] com címre (elektronikus formában).

Figyelmébe ajánljuk