Ma egész nap nagyon híres emberek szavalnak Tóth Krisztinától verseket, tartson velük!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 14:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A költő ma ünnepli ötvenedik születésnapját.

Tóth Krisztina 1967-ben született, eddig tíz verseskötete és hat prózakötete jelent meg. Műveit számos nyelvre lefordították. Szépírói és műfordítói munkáját 1990 óta rendszeresen elismerik különböző szakmai díjakkal. A felnőtteknek szóló versei és novellái mellett a gyerekirodalomban is jelentős szerepet tölt be, az Anyát megoperálták, vagy A lány, aki nem beszélt című történeteiben sajátos humorral mesél gyerekeknek tabutémákról.

A költő ötvenedik születésnapja alkalmából a Kreatív Lázadók nevű Facebook-oldalon ma reggeltől egészen este kilencig csak Tóth Krisztina-verseket posztolnak, amelyeket a költő barátai, ismerősei, híres pályatársai és ismert emberek olvasnak fel, olyanok is, akik egyébként nem foglalkoznak költészettel. „Több mint 40 felvételt osztunk meg veled. Sok szép és különleges élményben lehet részed, ha velünk tartasz. Neves művészek, pályatársak, fiatal tehetségek mellett olyanokkal is találkozhatsz, akiket aligha hallottál még verset mondani, mint például Gundel Takács Gábor vagy Segal Viktor. Ma este a teljes névsort megosztom veled” – írják a szervezők.

Mi egy korábbi, Tóth Krisztinával készült interjúnkat ajánljuk ezen a napon.

 

Be kell rendezkedni valahogy - Tóth Krisztina író

Rendhagyó gyerekkönyve megjelenése után beszélgettünk kiheverhetetlen gyerekkorról, genetikáról és szabadságról, iróniáról és képviseleti költészetről, és hogy miért lenne elszomorító, ha újra fontosak lennének az írók. Magyar Narancs: Most megjelent, Anyát megoperálták című könyvében egy kislány mesél édesanyja mellrákjának történetéről. Már kisgyerekkorban szembesülni kell a traumákkal? Tóth Krisztina: Elsősorban nem terápiás könyvet akartam írni, hanem mesekönyvet.

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 14:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  sálinger
  2017. december 06., szerda 19:19
  Pedig a költőnőkkel vigyázni kell. Megátalkodott, furtonfurt népség... Az ember kicsit nem figyel, máris nekisederednek. Aztán csak így.

 2. 2
  rworse
  2017. december 05., kedd 19:15
  Hajrá!
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. december 05., kedd 17:43
  Boldog születésnapot Tóth Krisztának, csókolom a kezét!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Blog

még több cikk

Politika

még több Politika...