Betegek, ápolók, hozzátartozók is elkapták a rühességet a Margit kórház ápolási osztályán

  • narancs.hu
  • 2018. január 9.

Lokál

Rejtett kamerás felvételek a főváros egyik világszínvonalú egészségügyi intézményéből.

Az RTL híradója szerint október óta komoly problémát okoz a rühesség a Margit kórház ápolási osztályán, ahol többnyire idős embereket kezelnek. A rühesség egy erős viszketéssel járó, emberről emberre terjedő atkafertőzés.

A kórház későbbre ígért választ a híradó stábjának, a kórház dolgozói pedig nem nyilatkoztak, de a rejtett kamerás felvételeken két beteg is arról beszél, hogy társaik elkapták a fertőzést, illetve dolgozókat kellett betegszabadságra küldeni a rühesség miatt.

 

Frissítés: A Szent Margit Kórház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ápolási osztályon jelenleg nincs rühtünetes beteg vagy dolgozó. Ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést. A decemberi ismételt bőrgyógyász szakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben. A fertőzés továbbterjedésének megakadályozására a textíliákat, ágyneműket és ruházatokat elkülönítve kezelték és fertőtlenítették, a kórtermek, bútorok és berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak.

(A leadkép a kórház gasztroenterológiai osztályán készült, fotó: MTI - Bruzák Noémi)

Figyelmébe ajánljuk