Egerészölyv támadt egy mezőtúri kerékpárosra

  • narancs.hu
  • 2024. június 22.

Lokál

A fiókáit védelmezhette. 

Egy kerékpárosra támadt egy egerészölyv a Mezőtúrt Kétpóval összekötő út mentén a minap – írja a szoljon.hu

„Földeket művelek arrafelé, rendszeresen kerékpározok oda határszemlére. A napokban is így tettem, kényelmes tempóban kerekeztem a városból a kis település felé” – emlékezett vissza Draskovits Dénes. A mezőtúri férfivel a hetes és nyolcas kilométerkő között, egy fákkal sűrűn szegélyezett útszakaszon egyszer csak nem várt dolog történt. 

„Hangot nem hallottam, egyszer csak hátulról valami a fejemről lesodorta a sapkámat. Nem mondom, hogy nem lepődtem és döbbentem meg, felnéztem és akkor láttam a fejem felett elszálló nagy madarat, mint kiderült: egerészölyvet. Majdnem elestem a biciklimmel.

A madár aztán még többször vijjogva felém támadott, igyekeztem vele szembe helyezkedni, de ő mindig hátulról akart felém, nekem szállni”

– idézte fel a kissé ijesztő történetet. A férfi, arra gondolt, hogy biztosan a rikító sárga mellénye és sapkája ingerelte az állatot. És ekkor az is eszébe jutott, hogy két évvel ezelőtt, ugyanazon a szakaszon hasonló eset történt vele. 

 
Egerészölyv (Buteo buteo) a Pest vármegyei Csobánka környékén április 21-én.
Fotó: MTI/Kovács Attila
 

A lap szerint arról lehetett szó, hogy a szülőmadár a fióka védelme érdekében megpróbálja minél előbb a fészektől távolabb terelni vagy elijeszteni az arra gyalogosan, illetve kerékpárral közlekedőket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk