Frissen ültetett fákat vágtak ki engedély nélkül a Római-parton

  • narancs.hu
  • 2023. december 25.

Lokál

Az árvízvédelem jegyében történt a dolog, csak ahogy Bardóczi Sándor főtájépítész elmondta, semmi nem indokolta a pusztítást.

„Sajnálom, hogy a karácsonyi békességet ilyen hírekkel kell megszakítanom, de folyamatos, fotókkal alátámasztott jelzéseket kapok Óbudáról, hogy a Római-parton a Piroska utca-Római part kereszteződésben valakik kivágtak 6-9 db frissen a Főkert által a partra, fővárosi tulajdonú közterületre ültetett fát”– írta Facebookon Bardóczi Sándor, a Budapest főtájépítésze. Mint írta, az idei ültetési szezonban ültetett előnevelt fák ületetési költsége mindennel együtt nettó 250 ezer forint.

A főtájépítész szerint a kivágásra senki nem kért és kapott engedélyt, ráadásul semmi nem is indokolta.

„A helyszíni hírek szerint a hullámtérben található ingatlanok árvízi védekezése miatt vágtak ki valakik a közterületről fákat, miközben a hullámtéren épült ingatlanok a jogszabály szerint a kerítésük vonalában védekezhetnek. Nem a közterületen” – írta.

Ehhez hozzátette, hogy a Dunán most levonuló kisebb árhullám Budapesten várhatóan 658 cm körül fog tetőzni december 27-én, a Római-partot pedig átlagosan 700 cm-nél éri el a víz, vagyis Bardóczi szerint „az engedély nélkül történt fakivágás az árvízi védekezéssel még elméletben sem indokolható”.

Bardóczi azt kérte, hogy aki szemtanúja volt a fakivágásoknak, esetleg van róla felvétele, az hivatali kapun keresztül vegye fel a Tájépítészeti osztállyal a kapcsolatot.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk