Ilyen nincs: két nap után javítani kell a Széll Kálmán teret

  • - palosm -
  • 2016. május 12.

Lokál

A csodák csak a mesében tartanak három napig.

Együtt örült az ország a megújult Széll Kálmán térnek, amelynek rekonstrukciója két napja fejeződött be. Az egész sajtót bejárták a mindent beborító díszburkolat képei.

false

 

Fotó: MTI

Csütörtök reggel is idilli kép tárult a szemünk elé. A gyerekek jól szórakoztak a színjátszó szökőkút dizájnosan és mindig váratlanul fellövellő vízcsóvái között, a járókelők előszeretettel fotózták a pár percenként eregetett vízgőzt, az új, remélhetőleg az évtizedek során szép nagyra növő fákon csacskán csiviteltek a madarak, a csenevész cserjék között kiterített fakéregháncs szőnyeg látványától egy-egy másodpercre megnyugodhatott a zaklatottan közlekedési eszközt váltó, rohanó budapesti polgár…

De hallga! Mi zúg? Mily munka folyik ottan? Nem tévedés, egy légkalapács töri az anyagot a vadonatúj burkolat alatt.

false

Fotó: Narancs

false

 

Fotó: Narancs

Mielőtt bárki felháborodna, hogy milyen felújítás az, amit két nap múlva fel kell újítani, álljunk meg egy szóra. Hát mert mit lehet tenni, ugye? Ha egyszer javításra, sőt, tökéletesítésre szorul a szökőkút vízellátó rendszere éppen két nappal az átadása után, akkor nem szabad elfutni a feladat elől! Nem szégyen a munka!

Mindannyiunk közös érdeke a tökéletesen csobogó, európai színvonalú vízsugár, főleg ha már nettó 5,3 milliárdot elköltöttünk a Széll Kálmán tér urasan túlárazott modernizálására.

Figyelmébe ajánljuk