Két villamos ütközött hétfő este a Petőfi hídon

  • narancs.hu
  • 2022. december 20.

Lokál

Öt utas könnyebben, az egyik járművezető súlyosan megsérült. Kedd reggel óta újra a teljes vonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos.

Hétfő este két villamos ráfutásos balesetet szenvedett a IX. kerületben, a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében, a Pestről Budára vezető oldalon. Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő este a honlapján írta meg, hogy a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között, a 6-os villamos pedig a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. Ezt követően először a Telex számolt be arról, hogy olvasóik szerint este háromnegyed 9 és 9 óra között az egyik Combino belehajtott hátulról egy másikba. A két villamos a Széll Kálmán tér felé tartó irányban szaladt egymásba egyelőre ismeretlen okból.

A lap megkeresésére a BRFK annyit közölt, hogy történt személyi sérülés, de egyelőre még vizsgálják az esetet, ezért többet nem tudnak mondani. Az Országos Mentőszolgálat válasza alapján öten könnyebben, egy ember pedig súlyosan megsérült, ezért több mentőegységet riasztottak a helyszínre. A VEKE értesülései szerint a 2026-os Combino járművezetőjét a tűzoltók szedték ki a fülkéből. Először könnyű sérültnek jelentették, de később koponyasérülést állapítottak meg nála, így átminősítették súlyosnak.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon üzenet a sérülteknek, és folyamatos tájékoztatást ígért a baleset körülményeiről.

Elsősorban a megsérült utasok és a súlyos sérüléssel kórházba szállított kollégánk mielőbbi felépüléséért szorítunk, és...

Posted by Karácsony Gergely on Monday, December 19, 2022

A BKK Info kedd hajnalban közölte: újra teljes útvonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos.

FRISSÍTÉS:

A villamosvezető rosszulléte okozhatta a Budapesten hétfő este történt villamosbalesetet, amelyben hatan sérültek meg két jármű ütközésekor – tájékoztatta a BKV Zrt. kedden az MTI-t. A sérültet kórházban ápolják, állapota stabil.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk