Meghalt a villamoson, hat és fél órán át senki nem vette észre, de a BKV szerint teljesen rendben van ez így

  • narancs.hu
  • 2018. február 16.

Lokál

A férfi halálát szívmegállás okozta.

A Bors számol be arról, hogy meghalt a 17-es villamoson egy 73 éves férfi, akinek leállt a szíve. Ám hat és fél órán keresztül senki nem vette észre, hogy a férfi elhunyt, így fél napot utazott holtan a járaton.

A bulvárlapnak a férfi özvegye mesélte el a történteket. Férje a Déli pályaudvartól két megállónyira dolgozott, így a 17-es villamossal csak néhány percig kellett volna utaznia. De nem szállt le a járatról, így valószínűleg már a második megálló előtt elhunyt. A villamosvezetőnek viszont csak délután fél kettő körül szólt valaki, hogy „úgy néz ki, mintha valaki rosszul lenne, de lehet, hogy már nem is él, mert nagyon sápadt”. A vezető megállította a villamost, majd kihívta a mentőket.

Az asszonyt végül a rendőrök hívták fel, hogy férje valószínűleg órákkal korábban meghalt. Szerinte azért megdöbbentő, ami történt, mert a villamosvezető a végállomáson a szerelvényen halad át, hogy átüljön a másik vezetőfülkébe, így többször is feltűnhetett volna neki a nem mozduló férfi.

Az Andy Vajna tulajdonolta lap megkérdezte a BKV-t is, ahonnan az alábbi válasz érkezett:

„A villamos vezetője hátrament, majd intézkedést kért. Mivel ezelőtt senki nem jelzett, pontosan nem tudjuk, mikor hunyt el az érintett. Egyébként a szerelvény végállomásra érkezésekor a leszálló utasokkal egyidejűleg a felszállás is megkezdődik, a járművezetőnek ilyenkor nincs olyan kötelezettsége és lehetősége sem mindig, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen. A következő indulásig a járművezető a végállomáson rendszerint vagy a tartózkodóhelyiségben vagy a vezetőfülkében vár”.

(via Index/Bors)

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

Figyelmébe ajánljuk