Összesen több mint 60 millió forintot tart vissza egy tankerület a pedagógusoktól

  • narancs.hu
  • 2020. január 17.

Lokál

Két éve nem fizetnek, a minisztérium széttárja a kezét.

Több mint 60 millió forinttal tartozik a Szigetvári Tankerület azoknak a pedagógusoknak, akik korábban az Integrációs Pedagógiai Rendszer (IPR) keretében hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztésében, felzárkóztatásában vettek részt – írja a Népszava. Összesen 150 tanár várja több mint két éve, hogy kifizessék a bérüket, fejenként 400-500 ezer forintot.

A tankerület azzal érvel, hogy ők nem tervezték bele a 2018-as költségvetésbe a tanárok díjazását, de ígéretet tettek arra, hogy a 2019-es költségvetés elfogadása után kifizetik az elmaradásukat. Ez azonban még mindig nem történt meg.

Horváth Aladár a Magyarországi Roma Parlament elnöke decemberben kért tájékoztatást Maruzsa Zoltántól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkárától, aki azt válaszolta, hogy a minisztériumnál nem áll rendelkezésre ilyen típusú forrás, az az iskolafenntartók költségvetésébe épült be.

A lap megkereste ezzel kapcsolatban a Klebelsberg Központot, de az állami fenntartó egyelőre nem reagált.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?