Zabarban mínusz 10 fokot mértek vasárnap reggel

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 26.

Lokál

A Nógrád megyei község az ország egyik leghidegebb pontja.

A Nógrád vármegyei Zabarban mínusz 10,5 Celsius-fokot mértek vasárnap, ennél alacsonyabb hőmérséklet eddig nem fordult elő idén ősszel – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Kárpát-medencét elárasztó hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg hatását szombaton lehetett először érezni. A hőmérséklet már csak 2 és 8 fok közé emelkedett kora délutánra, de a hőérzeten sokat rontott az északnyugati szél, amely főleg a Dunántúlon volt erős, viharos.

Vasárnap reggelig főként a Dunántúlon, illetve a Tisza vonalának környékén alakultak ki elszórtan záporok, egyre inkább szilárd halmazállapotban, sőt vasárnap reggelre egyes helyeken centiméterekben mérhető hóréteg is kialakult.

Kékestetőn 4 centiméter volt a hó vastagsága vasárnap reggel.

Azon, hogy Zabarban volt a leghidegebb, az OMSZ Facebook-oldala szerint nem kell csodálkozni: 

A zabariak is számon tartják, mikor mennyi a hőmérséklet. 2020-ban például az év 365 napjából 55-nél Zabar tartotta a napi minimumhőmérsékleti rekordot.

A címlapkép forrása a település Facebook-oldala

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk