Dráma: bejelentették, hogy soha, de soha nem lesz női James Bond

  • Gera Márton
  • 2018. október 10.

Mikrofilm

Női rendezője viszont még lehet a szériának.

Amíg nem volt biztos, hogy Daniel Craig elvállalja a 25. James Bond-film főszerepét, többek között olyan pletykák is felmerültek, hogy női főszereplője lehet az 1962 óta futó filmsorozatnak.

Bár Craig végül vállalta a filmet, továbbra is kérdés volt, hogy a következő filmekhez mernek-e valami bátrat lépni az alkotók. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem: a Bond-filmek nagyasszonya, Barbara Broccoli producer azt mondta a The Guardiannek, hogy „Bond férfi. Ő egy férfi karakter. Férfinak írták meg, és azt hiszem, a továbbiakban is férfi lesz”.

Broccoli szerint mindez rendben van, mert „nem kell egy férfi karaktert nővé formálni. Egyszerűen csak alkossunk több női szereplőt”. Annak azonban örülne, ha a következő Bond-film rendezője nő lenne, mert azt erős üzenetnek tartaná.

Erre azonban még biztosan várni kell néhány évet, a 2020-ban érkező, Craiget utoljára felvonultató filmet ugyanis még a True Detective-ből ismerős Cary Joji Fukunaga rendezi, miután Danny Boyle váratlanul kiszállt a projektből.

Top 10 James Bond Moments

Shaken or stirred, Craig or Brosnan, ejector seat or exploding pen - whichever way you look at it, there is no denying that 007 is one of the coolest and most iconic secret agents of all time. Join http://www.WatchMojo.com as we count down our picks for the Top 10 James Bond Moments.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk