Ez a vígjáték az ősz legkellemesebb meglepetése

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. nov. 10., 15:05
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Saját megismerkedésük kissé kiszínezett történetét mesélik el.

Le sem tagadhatná ez a nagyon szerethető film, hogy az amerikai komédia 21. századi királya, Judd Apatow is bábáskodott felette: egyszerre nézünk egy szerelemi történetet, miközben tengernyi dolgot megtudunk előítéletekről, politikáról, betegségről, vagy épp családi elvárásokról. Kumail Nanjiani és felesége, Emily (Zoe Kazan) a saját megismerkedésük történetét meséli el két órában, és van itt egyéjszakás kalandról, kómáról, bevándorlásról és minden olyasmiről szó, ami a kommersz romantikus vígjátékokban szinte soha nem kerül elő. Mindez pedig végtelenül emberien és aranyosan jelenik meg, a párbeszédek egy percig sem tűnnek mesterkéltnek, a szereplők meg olyanok, hogy a legszívesebben összeköltöznénk velük, vagy még minimum órákig néznénk ezt a filmet.

Rögtönzött szerelem (16) magyar feliratos előzetes

A RÖGTÖNZÖTT SZERELEM CÍMŰ AMERIKAI ROMANTIKUS VÍGJÁTÉK NOVEMBER 9-TŐL LÁTHATÓ ORSZÁGSZERTE A MOZIKBAN! Ebben a megtörtént eseményeken alapuló, szívmelengető és hihetetlenül humoros, romantikus vígjátékban a komikus Kumail Nanjiani, a Szilícium-völgy tévésorozat sztárja saját szerelmének történetét meséli el. A pakisztáni származású, amerikai stand-up komikus megismerkedik egy végzős lánnyal, akibe szerelmes lesz, bár a kulturális különbségek miatt a kapcsolatot a családja ellenzi.

Kinek érdemes beülni rá? Akinek nem Adam Sandlernél kezdődnek és Ben Stillernél végződnek a vígjátékok, és aki a hangos nevetések mellett azért elmélkedni és szomorkodni is szeret.

’The Big Sick’ and their first date

Writer Emily Gordon and actor/comedian Kumail Nanjiani discuss their first date and what makes them laugh about each other.

Itthon leginkább a Szilícium-völgy című sorozatból lehet ismerni a pakisztáni származású Kumail Nanjianit, aki az Egyesült Államokban elég népszerű stand-uposnak számít. Nanjiani és felesége, Emily V. Gordon öt évig dolgozott a Rögtönzött szerelem forgatókönyvén, ami saját megismerkedésük kissé kiszínezett történetét meséli el. A film a Sundance Fesztiválon mutatkozott be, aztán végigturnézta az egész világot, és most már arról beszélnek, hogy több kategóriában is esélyes az Oscar-jelölésre, ami a film láttán egyáltalán nem meglepő.

Rögtönzött szerelem (The Big Sick). Amerikai romantikus vígjáték, 120 perc, 2017. Forgalmazza a Vertigo Média.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely minden csütörtökön és hétvégén új tartalommal jelentkezik.

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. nov. 10., 15:05
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2017. november 11., szombat 09:48

  Csak egyetlen példa, hogy a magyar sokkal gazdagabb nyelv az angolnál.

  – Stonehenge.
  – Szellents.

 2. 1
  rworse
  2017. november 10., péntek 19:40
  Az utóbbi tizenöt év nézhetőbb amerikai vígjátékainak szinte mindegyikét az Apatow-banda készítette.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Mikrofilm

A Narancs filmes blogja.

Mikrofilm
Szerző adatlapja

Blog

még több cikk