Készült egy remek izlandi horror, ami garantáltan ráhozza a frászt mindenkire

  • Gera Márton
  • 2017. november 2.

Mikrofilm

Rejtélyes ház és eltűnt gyerekek a világ egyik legszebb vidékén.

Izlandra sarki fényt és gejzíreket nézni megy az ember, de nem így ebben a komor hangvételű horrorban, amelyben eltűnt gyerekek és öngyilkos idősek ugyanúgy megjelennek, mint a különös ház pincéjében talált tetemek, amelyek úgy megijesztik a fiatalokat, hogy legszívesebben menekülnek az izlandi kisvárosból.

Az Emlékszem rád egy jól összerakott ijesztgetés, amelyet skandináv kriminek kevéssé, északi horrornak azonban annál inkább lehet nevezni: a félelem garantált.

Emlékszem rád (16) magyar feliratos előzetes

A NEMZETKÖZI BESTSELLERBŐL KÉSZÜLT EMLÉKSZEM RÁD NOVEMBER 2-TŐL LÁTHATÓ ORSZÁGSZERTE A MOZIKBAN - FELIRATOS ÉS SZINKRONIZÁLT VÁLTOZATBAN EGYARÁNT! Egy háromfős reykjavíki társaság egy eldugott vidéki kisvárosba érkezik, hogy felújítsanak és vendégházzá alakítsanak egy régi épületet. A háznak azonban sötét múltja van, amire furcsa és rejtélyes történések, beazonosíthatatlan hangok vezetik rá az új lakókat.

Kinek érdemes beülni rá? Aki szeret megijedni a sötétben, és aki nem mostanában utazik Izlandra.

via GIPHY

Az Emlékszem rád Yrsa Sigurðardóttir magyarul is olvasható regényének adaptációja, és amikor május elején Izlandon bemutatták a filmet, rögtön a toplisták élére ugrott, elvégre az ottaniak is szeretnek hallani sötétebb énjük cselekedeteiről. A horrorban az a Jóhannes Haukur Jóhannesson játssza a főszerepet, akit a világnak ezen a felén leginkább a Trónok harcából lehet ismerni.

Emlékszem rád (Ég man þig). Izlandi horror, 105 perc, 2017. Forgalmazza a Vertigo Média.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely minden csütörtökön és hétvégén új tartalommal jelentkezik.

Figyelmébe ajánljuk