Meghalt Gát György filmrendező

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. március 13.

Mikrofilm

A Linda, az Angyalbőrben és a Família Kft. rendezője 77 éves volt.

Hetvenhét éves korában meghalt Gát György filmrendező, forgatókönyvíró, dramaturg, producer. A halálhírt lánya, Gát Anna tette közzé bejegyzésében az X-en (korábbi nevén Twitter) szerdán.

Gát György 1947. február 5-én született Budapesten. Tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte. Pályáját a Magyar Televízióban világosítóként kezdte, majd az MTV kábelese, kameramanja, rendezőasszisztense, később rendezője és producere lett.

1993-tól 1999-ig a TNG Rt. elnök-vezérigazgatója, 1999-ben a New TNG Productions Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Tanított az ELTE esztétika-média tanszékén is. 

Gát György kétszer nősült. Első feleségétől, Görbe Nóra színésznőtől két gyermeke született.

Legismertebb munkái közé tartozik a Família Kft. című tévésorozat, amelyet ő rendezett, a Linda, amelynek rendezője, forgatókönyvírója, producere volt, és színészként is feltűnt benne, valamint az Angyalbőrben, amelynél a rendezői és a produceri munka mellett az írást is magára vállalta.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk