Megint jobbnál jobb német filmeket nézhetünk szeptemberben

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 02., 13:42
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A hónap végén kezdődik a Szemrevaló.

Egy hónap múlva, szeptember 27. és október 7. között rendezik meg idén a budapesti Művész moziban a Szemrevaló Filmfesztivált.

A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvénye immár hetedik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát, eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén öt tematikus blokkban 17 filmet vetítenek, melyek elsősorban társadalmi és lélektani kérdésekkel foglalkoznak, de vígjáték, romantikus roadmovie, gengszterfilm és több dokumentumfilm is lesz a kínálatban. Most először egy rövidfilm-válogatás is gazdagítja a programot, melyben az immár 71 éves Jane Birkin is feltűnik majd. A fesztivál egyik legizgalmasabb, magyar vonatkozású, valós eseményeket feldolgozó darabja Lars Kraume rendezésében a Néma forradalom lesz, de látható lesz Petra Biondina Volpe A nőkért című alkotása, valamint a több díjat is bezsebelt Mademoiselle Paradis is, mely Maria Theresia von Paradis életét tárja a néző elé, aki korának Mozarthoz hasonló zeneszerző-zongorista csodagyereke volt.

Mademoiselle Paradis

Mademoiselle Paradis

 

A Szemrevaló filmjeiről idén is beszámol a Magyar Narancs és a Mikrofilm, ahogy a programról is részletesen írunk.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 02., 13:42
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Mikrofilm

A Narancs filmes blogja.

Mikrofilm
Szerző adatlapja

Blog

még több cikk