Film

Meztelen befutó

  • Szabó Ádám
  • 2019. április 7.

Mikrofilm

Mikre nem képes az emberrel a jólét! Mit kezd például egy fociszurkoló, ha már nem kell aggódnia nemzete válogatottja iránt, hiszen az állandó résztvevője a világversenyeknek, de még a helyi csapatnak is olyan jól megy, hogy ott tolong a meccsein az egész város? Fogadásokra veri el vagyonát a helyi albán fodrásznál.

Svájcban járunk, mely országról nemcsak mindezt, de azt is elhisszük, hogy az építési vállalkozók becsületesek, Balznak, a helyi matek–irodalom szakos tanárnak/sulititkárnak pedig az a legnagyobb problémája, hogy Gottfried Kellernek, a híres írónak nincs még saját múzeuma. Keserves munkával az iskola bevételéből össze is kapargat rá közel 700 ezer eurót.
A pénzt viszont a tanács inkább a suli focipályájának felújítására költi – ez legalább nekünk is ismerős. Balz erre felteszi a teljes összeget az albán fodrásznál, mert kihallgatta, ahogy az megkeni a helyi kapust. A meccs közben a pályára berohanó pucér férfi viszont megzavarja a csapatokat, így elvész a pénz. Hogy visszaszerezze, Balz maga kezdi szervezni a helyi Jimmy Jumpok egyesületét, és a bukival összefogva hatalmas vagyonra tesz szert. A berohanás nemzeti sporttá, ő pedig körözött bűnözővé válik.

A Meztelen befutó a Jég veled, vagy az Eddie, a sas farvizén az a fajta sportfilm kíván lenni, ahol a legszerencsétlenebb főhős is felér végül a csúcsra. Míg azonban az említettek mindehhez igaz történeteket használnak fel, jelen mozi nemcsak nem vicces, de a leghihetőbb része még mindig az a laposkás tanulság, hogy a foci összehozza az embereket.

Forgalmazza az ADS Service

Figyelmébe ajánljuk