Mi történik, ha néhány elmebeteg a szemed láttára lövi le a barátnődet?

  • Gera Márton
  • 2017. szeptember 14.

Mikrofilm

Hiába tartott sokáig a felépülése, nem akarta elengedni.

Mit tesz az ember, ha néhány terrorista lemészárolja a barátnőjét egy pompás tengerparti eljegyzés után? Nyilván beáll a CIA-hoz, és mint az őrült, ki letépte láncát, nyomába ered a gazfickóknak, akik az atomháború szélére sodorják a világot. Őrült tempót diktál maga az Amerikai bérgyilkos is: alig van olyan pillanata, amikor ne lőne, robbantana, törné a csontokat valaki, vagy éppen ne Isztambulban, netán Rómában üldöznék, akit kell – akciófilmekért rajongó junkie-k tökéletesen el lesznek látva két óra erejéig.

via GIPHY

Kinek érdemes beülni rá? Akinek hiányzik Jason Bourne/Jack Bauer, és aki bírja az őrült tempót, illetve meg akarja nézni, hogyan vezeti a CIA-t minden idők legjobb Poirot-ja, David Suchet.

AMERIKAI BÉRGYILKOS - szinkronizált előzetes (18)

Egy lebilincselő és feszült akció-thriller a Golden Globe-, és Emmy-díjas Homeland: A belső ellenség rendezőjétől, Az útvesztő sorozat sztárjával, Dylan O'Briennel és az Oscar-jelölt Michael Keatonnel a főszerepben. Az AMERIKAI BÉRGYILKOS szeptember 14-től a mozikban!

Az Amerikai bérgyilkos Vince Flynn 2010-es regényén alapul, igaz, a leginkább politikai thrillereket papírra vető amerikai szerző már nem érhette meg, hogy film készül a könyvéből: 2011-ben jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, 2013-ban pedig meghalt. A mozit az eddig inkább tévésorozatoknál közreműködő Michael Cuesta rendezte, de ez semmiképpen ne vegye el a kedvünket, hisz’ Cuesta az igen jó Homeland (kritikánk itt olvasható) néhány epizódját is dirigálta. Mindez erősen meg is látszik ezen a terroristavadászós filmen, amely helyenként a 24 nyomait is magán viseli. Apró adalék, hogy csupán a szerencsének köszönhető, hogy a főszerepet játszó Dylan O’Brien jelenleg is filmezéssel foglalkozik, és egyáltalán még él. Még 2016-ban, egy másik forgatás során szenvedett súlyos baleset, amely annyira keresztbe tett a karrierjének, hogy kérdéses volt, ő játszhatja-e végül a terroristavadász Mitch Rappet. O’Brien pár napja adott egy interjút a Vulture-nek, amelyben erről is beszélt, és azt mondta, hiába tartott sokáig a felépülése, nem akarta elengedni a figurát.

via GIPHY

Figyelmébe ajánljuk