Néhány fiatal beköltözik egy házba, de ott olyan dolgok történnek, amire senki nem számított

  • Gera Márton
  • 2018. február 13.

Mikrofilm

A Marrowbone elsőre ordas nagy kliséhalmaznak tűnt, de az előzetes kicsit javított a helyzeten.

Milliószor látott alaphelyzetből indul ki (emberek beköltöznek egy házba, ahol különös dolgok történnek), és a szinopszis alapján tökéletesen érdektelen tucathorrornak tűnik, amit nyugodtan ki lehet majd hagyni. Ez minden, amit eddig el lehetett mondani a Marrowbone című filmről, de tegnap megérkezett az előzetes is, ami kicsit megváltoztatja a felállást.

Marrowbone - Official Trailer

Like on Facebook: https://www.facebook.com/marrowbonefilm/ Four siblings seek refuge in an old home after the death of their mother, only to discover that the house has another, more sinister, inhabitant, in this haunting directorial debut from Sergio G. Sánchez, screenwriter of The Orphanage and The Impossible.

Odáig persze nem merészkednénk, hogy a Marrowbone az év meglepetése lehet, elvégre a cselekmény az eredetiséget a lehető legnagyobb mértékben nélkülözi, de a cirka kétperces ízelítő hellyel-közzel elhagyja a horrorok ismert elemeit. Van viszont homályos utalgatás a múltra és az igazságra, feltűnik egy rejtélyes idegen, illetve rögtön beszippantja a nézőt az ötvenes, hatvanas éveket idéző képi világ.

Hogy a film jó legyen, azt valószínűleg a rendezőként most debütáló Sergio G. Sánchez szeretné a legjobban. A spanyol direktor ugyanis eddig csak pár rövidfilmet készített, plusz forgatókönyvíróként dolgozott Juan Antonio Bayona mellett. Utóbbi tevékenysége azonban egyáltalán nem volt sikertelen, hiszen többek között ő írt szkriptet a horrorrajongók körében igen kedvelt Árvaházhoz is.

A Marrowbone áprilisban érkezik az amerikai mozikba, magyar premierről egyelőre viszont még nincs hír.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk