NFT-ket ad ki Anthony Hopkins

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 20.

Mikrofilm

A metaverzumban is színre lép Hannibal Lecter.

Az NFT-k (non-fungible token, azaz nem helyettesíthető zseton) a filmiparban is egyre nagyobb teret hódítanak – mi is beszámoltunk róla, hogy Tarantino így értékesítene néhány Ponyvaregény-jelenetet, vagy hogy Seth Green saját, aranyat érő digitális majmáról készített volna sorozatot, de a netes műalkotásnak lába kélt. Most pedig Sir Anthony Hopkins jelentette be, hogy ő is belép a kriptoművészet-piacra: az Orange Comet nevű Web3 kreatív stúdió startuppal együttműködve Eternal Collection néven NFT-sorozatot bocsát ki.

„Az NFT-k fekete vásznak, amelyeken új formában készíthetünk műalkotásokat” – magyarázta Hopkins egy online sajtókonferencián. A 84 éves, kétszers Oscar-díjas színész szerint a metaverzum elképesztő lehetőséget teremt, hogy egy teljesen új módon teremtsen kapcsolatot a közönséggel. „Valószínűleg én vagyok a legidősebb fickó az NFT társaságban és a social mediában – ez is azt bizonyítja, hogy a kor semmiben nem jelent akadályt” – fogalmazott.

Eternal Collection nevű sorozata Hopkins karrierjének 10 emlékezetes karakterének konceptualizált, digitális változatát tartalmazza majd, de megjelenik majd bennük a színész művészeti stílusa és témái is. Nemcsak olyan, jól ismert figurákat várhatunk majd, mint A bárányok hallgatnak Hannibal Lectere, hanem például Odin is, akit a Marvel Thor mozijában alakított.

Az NFT-k várhatóan szeptember közepén érkeznek a piacvezető OpenSea NFT digitális vásártérre, három ütemben. A különböző ütemekben más és más típusú NFT-k lesznek elérhetőek archetípusokra osztva, a licitet megnyerő szerencsés pedig a digitális tokenek mellett aláírt Hopkins-képet, sőt, akár egy ebédet vagy brunchot is nyerhet a színésszel. Hopkins 2005 foglalkozik festéssel is, képeit több kiállításon is bemutatták már.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.