Umberto Eco művét adaptálja filmre a Squid Game alkotója

  • narancs.hu
  • 2022. április 6.

Mikrofilm

Azt ígéri, még erőszakosabb lesz, mint a netflixes sikersorozata.

A Squid Game (magyarul Nyerd meg az életed) váratlan és mindent elsöprő sikere után (a sorozatról itt írtunk részletesen, Youtube-ra adaptált, hasonlóan nagyszabású változatáról pedig itt) mindenki azt várja, mihez kezd legközelebb Hwang Dong-Hyuk. Amellett, hogy gőzerővel dolgozik a show második évadán, egy nemzetközi forgatókönyvírói konferencián ejtett pár szót egy másik projektjéről is: eszerint Umberto Eco világhírű író (vele készült 2016-os interjúnk itt olvasható) művéből készít filmet K.O. Club, azaz Killing Old People Club címmel.

Hwang szerint a mozi nemcsak ellentmondásos lesz, de sokkal erőszakosabb is, mint a Squid Game. A cím alapján várhatóan idős emberek esnek majd áldozatul különböző véres gyilkosságoknak. Épp ezért a rendező megjegyezte: lehet, hogy a bemutató után egy ideig el kell majd bújnia a szépkorúak elől. Bemutatóról egyelőre nem esett szó, sőt, még kész forgatókönyve sincs, mindössze egy 25 oldalas treatmentet, azaz részletes cselekményleírást írt meg. Beszélt viszont Netflixes sorozata második évadáról, amely várhatóan 2024 végén lesz látható: természetesen emeli a tétet, és még több véres játékot tervez, de egyelőre csak az ötleteket gyűjti a műsorhoz.

A Squid Game sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Steven Spielberg személyesen gratulált neki: „Három nap alatt néztem végig a show-t, most pedig el akarom lopni az agyad!” – mondta neki az amerikai rendező, akinek elismerése azért is jelent sokat Hwang számára, mert Spielberg filmjein nőtt fel.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk