Bakondi György kerítésen átdobált gyerekekkel álmodik

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 22.

Narancsblog

Megrögzött hazudozó vagy csak egy helyét kereső derék magyar ember? A miniszerelnök belbiztonsági főtanácsadója a főnök kedvében akar járni.

Az elmúlt napokban kétségkívül nagyot ment Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Volt neki három erős állítása menekültkérdésben, amit senki nem tudott überelni kormányzati szinten, pedig elég nagy volt az igyekezet. Futottak még: Szijjártó a román és horvát viszonylatban tett alpári kiszólásaival, és mondjuk Széles Gábor, aki Ukrajnát készül épp taccsra vágni; mindegy, a dobogó alsóbb fokai is szépen csillognak.

Visszatérve Bakondihoz, katasztrófaügyi főemberünk azzal nyitott, hogy lefegyvereztük azt a 40 horvát rendőrt, akik a menekültekkel teli vonatot kísérték Magyarbólyba. Ezt a horvát belügyminisztérium úgyszólván csípőből, és aztán némi kelletlenséggel a mi Országos Rendőr-főkapitányságunk (ORFK) is cáfolta. Mint kiderült, volt minimum rendőrségi szintű megállapodás, és a horvát rendőrök magyar kollégáik kérésére jöttek át a határon. A lefegyverzést is hazugságok övezték, hiszen elébb arról volt szó, hogy a horvátoknál eleve nem volt fegyver, utóbb meg arról – miután a sajtó képekkel, videóval cáfolta ezt –, hogy volt, de nem vették el tőlük. Bakondi hétfőn az ATV-ben már azt mondta, hogy ő az ORFK kommunikációs osztályától kapta az információt, és egyébként sem tudja elképzelni, hogy ne lett volna fegyver a horvátoknál, úgyhogy ki fogják vizsgálni az ügyet. A fényképek s a videó láttán nehéz is lenne elképzelni… Felmerül ugyanakkor a kérdés, ki vizsgál majd kicsodát. S tulajdonképpen az is adekvát feltevés, hogy miért is?

De a lefegyverzés mint bombaszt nem volt elég, mert Bakondi hamarosan azzal jött, hogy a röszkei összecsapásnál a menekültek gyerekeket dobáltak át a kerítésen, akiket aztán mentő vitt el. Ezt utóbb – ugyancsak bizonyító erejű cáfolatok sora után – úgy helyesbítette, nem látta, hogy átdobták őket, az is lehet, hogy csak átadták. Van különbség? Ha van is, bagatell. De Bakondi nem állt le: a mentő pedig nem vitte el őket, csak odavitték őket a mentőautóhoz (kivizsgálásra? vagy megmutatták nekik, milyen a nénós autó?), aztán visszaküldték őket Szerbiába.

false

 

Fotó: MTI-Kelemen Zoltán Gergely

 

A legfurcsább ügy a szintén Röszkén megtalált „azonosított terrorista”. Róla is Bakondi beszélt először, később viszont Orbán Viktor már úgy nyilatkozott, hogy maga a röszkei lázadás szervezése a terrorizmus…. Kedden az ORFK kiadott egy közleményt, mely szerint a szír állampolgárt nem is Röszkénél fogták el, hanem szeptember 19-én szedték le egy győri vonatról. Tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár-átlépéssel vádolják, és egyébként nemzetközi rendvédelmi együttműködésből származó információk alapján egy fundamentalista iszlám szervezet, a Tabligh Dzsamaat tagja.

Nos, e fundamentalista iszlamista szervezet jelen tudásunk szerint nem terrorista szervezet. A Tabligh Dzsamaat nem szerepel egyetlen, terroristákat számon tartó listán sem, de az egész világon tevékenykedik – hót legálisan. Még rosszakarói sem állítják róluk, hogy terroristák lennének, ellenben azt igen, hogy céljuk (khm, a zsidókkal szoros együttműködésben) a muszlimok lefegyverzése. Érted, lefegyverzése…

Aki ezek után azt mondja, hogy a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója nem különb egy szikrával sem a menekülteteket felrugdosó László Petránál vagy a menekülteknek szánt pogácsákba beleköpködő kleinganunereknél, az persze túloz - de az indulata legalábbis érthető. Ugyanakkor értsük meg szegény Bakondit is: keresi a helyét az aktuális gyűlölet-doktrínában. Ha nagy igyekezetében tódít is egyszer-kétszer, urambocsá’ hazugságokra ragadtatja magát, akkor sem cselekszik másként, mint a többiek: Kovács szóvivő, Szijjártó külgazdasági miniszter meg a többi, akik minden gesztusukkal csak azt találgatják, mit érthet Orbán Viktor „kemény fellépés” alatt.

Hogy ennek egy csomó ember issza meg a levét?

Figyelmébe ajánljuk