Orbán ökle nyíltan fenyegeti Pokornit és Kövért; a pártsajtó kivár vagy helyezkedik

  • narancsblog
  • 2014. december 18.

Narancsblog

Míg a Don éppen bankárt játszik, Luca Brasi rámegy a család véneire. Vérfürdő készül, vagy éppenséggel a kiszemelt utódok útját egyengetik?

Lázár János, a miniszterelnök körülötti sertepertélés, táskacipelés minisztere a Figyelő karácsonyi számában odanyilatkozik pártja belügyeiről – minden szava muzsika lehet azok füleinek, akik az Orbán-rezsim végét valamiféle palotaforradalomtól, fideszes belháborútól várják. Lázár ugyanis azt mondja, hogy nem az a baj, hogy a nép az utcán követeli az eltakarodásukat, hogy zuhan a népszerűségük. S még csak nem is az, hogy szarul csinálnak mindent, hanem az, hogy a párt első vonalában harcolókat, név szerint Rogánt, Szijjártót, Giró-Szászt, őt és még Habonyt is hátba támadták a hátravont veteránok, név szerint Pokorni és Kövér (Kósát nem említi, Lajos már a csokiért is hiába kuncsorgott az alfahír.hu képein). A hátbatámadás ugyebár abban  áll, hogy utóbbiak morogni merészeltek előbbiek parvenü életvitele, nagyzási hóbortjai és büdös prolitempói miatt (persze a bátorkodók minderre tisztességes nyelvismeret hiányában az urizálás kifejezést használták).

Kell egy Rolex, Bajusz?

Kell egy Rolex, Bajusz?

Fotó: MTI

Na most, azt ugyan a világon senki emberfia nem képzeli, hogy Lázár, a serteperte minisztere megveszekedett önmerészségéből köpte oda a nem annyira baráti sajtónak a saját köröknek címzett fenyegetéseit. A Rolex vagy milyen órás papagáj a főnök selyemzsinórjával a csőrében röpdös most ágról ágra, kérdésről válaszra.

Apropó válasz, illetve baráti vagy nem baráti sajtó. A csatakürt rivalgása értő fülekre lelt a pártsajtóban is, a Magyar Nemzet minden kommentár nélkül, de szerfelett részletesen ismerteti online felületén az interjút, mintegy ráerősítve az elmondottakra. Míg viszont a Heti Válasz felemeli kis húsos ujjacskáját, hogy is mondjuk, figyelmeztetőleg!

Hohó, csak lassabban a veteránozással, táskacipelő uram, így a valasz.hu, mert ha valaki itt igazán veterán, az maga a főnök, aki tán csak egy szűk esztendővel fiatalabb a most legyalult Pokorninál. Továbbá ilyeneket is megenged magának a Heti Válasz, hogy Lázár „aláz, lenyom, és láthatóan nagyon nem érti”, amit viszont az öreg Poki vág, mint a huszonegyet, hogy tudniillik miért is olyan rohadt ciki egy párt Gucci táskákkal a szeme és a hóna alatt.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ha még csak ezek a cafrangok lennének az egyetlen bűnük, hiszen vannak sokkal nagyobbak is, de számosak! Ám most nem akarunk belemenni a Fidesz bűneinek felsorolásába, az újévig eltartana.

Hanem inkább észrevételezzük: Lázár belefújt a csatakürtbe, a harc immár hivatalosan is elkezdődött. A játék pedig két lehetséges irányt vehet, vagy szimpla vérfürdő lesz, s előbb Pokorni megy politikailag a halakkal aludni, de valamivel később egy fizetőkapunál Kövért is elkapják. Vagy éppen ellenkezőleg: Lázár és a pártsajtó nevezettek útját egyengeti éppenséggel Orbán utódlása felé. Mielőtt azonban belesóhajtanak a nagy karácsonyi légtérbe, kedves olvasóink, hogy de szép is lenne, gondolják jól meg! Kinéznek önök ekkora önfeláldozást Lázárból? Na ugye!

Figyelmébe ajánljuk