Elhunyt Kálmán C. György

  • narancs.hu
  • 2021. október 17.

Sorköz

Az irodalomtörténészt egy héttel öccse, Kálmán László után érte a halál.

Vasárnap hajnalban, 67 évesen meghalt Kálmán C. György irodalomtörténész, kritikus, publicista, egyetemi tanár. A hírről több kollégája posztolt a Facebookon, a hvg.hu-nak pedig a család is megerősítette az informácót.

Kálmán C. György saját Facebook-oldalán tegnap egy kórházi képet posztolt, a hozzászólások alapján úgy tűnik, szívinfarktussal és veseelégtelenséggel szállították kórházba.

Kálmán László nyelvész, Kálmán C. György öccse egy hete, október 10-én hunyt el. 

Kálmán C. György írásai a Magyar Narancsban 2011 és 2017 között az Első Változat blogban jelentek meg, a sorozat darabjai itt olvashatók. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.