Újabb Knausgård-sorozatot ad ki ősztől a Magvető

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 8.

Sorköz

A népszerű norvég író Évszakok sorozatát is lefordítják magyarra.  

Facebook-oldalán jelentette be a Magvető Kiadó, hogy kiadják a hatkötetes Harcom sorozatáról ismert Karl Ove Knausgård Évszakok sorozatát is magyarul.

Az első rész, az Ősz november 18-án jelenik majd meg magyarul, és már most előrendelhető a Líra oldalán. A kötetet Dobos Éva fordította. 

A kiadó a kötetről azt írja, "az Ősz egy személyes enciklopédia, amelyben egy apa megmutatja születendő lányának, milyen csodálatos, megismerhetetlen és kiszámíthatatlan hely ez a világ. A kötetben olyan hétköznapi és mindenki számára ismerős tárgyakat és érzéseket mutat be, mint például az alma, a konzervdoboz vagy a magány, olyan megkerülhetetlen alkotókat, mint Flaubert vagy Van Gogh, és közben tovább bővíti a Harcom-könyvekben megismert családi univerzumot.

Knausgård számára semmi sem jelentéktelen vagy épp túl hatalmas, hogy írjon róla. Rövid, érzékeny leírásaiban láthatjuk az apa szerepében, aki a negyedik gyermeke érkezését várja, és a fiúéban, aki felidézi saját gyerekkorát, a fjord vizében látott barna delfineket és a két tárgyat, amit apja holmijából megtartott: a távcsövet és a gumicsizmát."

A könyvet Vanessa Baird festményei illusztrálják, amelyeket Knausgård válogatott szövegeihez.

Knausgård 2019-ben a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége volt, akkor interjút is készítettünk vele:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk