4,5 milliárd forintot kap a kormánytól Király Gábor sportegylete

  • narancs.hu
  • 2019. október 5.

Sport

A nagyvonalú kormányzati támogatásnak azért valószínűleg köze lehet Király a miniszterelnökhöz fűződő jó viszonyához.

Négy és fél milliárd forintot ad a kormány a KIRÁLY Sportlétesítmény fejlesztésének második ütemére – írja a Magyar Közlöny pénteki számára hivatkozva a 444.hu. Költségvetési forrásból valószínűleg azt a rehabilitációs központot fejlesztik majd, amit már a fejlesztés első ütemének átadásakor beharangoztak.

Az első ütemben a sportlétesítmény egy kétszintes, körpanorámás épülettel bővült, és átadtak egy parafagranulátumos, ízületkímélő, környezetbarát kis- és nagy méretű műfüves pályát is.

A második ütemes fejlesztés során az izomfájdalmakkal és sportsérülésekkel foglalkozó FMR Rehab kerül sorra, amely úgy tudni, jelenleg egy szűk helyen működik.

A Közlöny arról ír, hogy a kormány két részletben utalja majd a Királysportnak a 4,5 milliárd forintos összeget: idén 426 milliót, jövőre pedig 4 milliárd 78 milliót kap majd a visszavonult válogatott kapus, Király Gábor egylete.

A nagyvonalú kormányzati támogatásnak azért valószínűleg köze lehet a miniszterelnökhöz fűződő jó viszonyhoz: Orbán Viktor a kapus visszavonulásakor levélben kívánt sok sikert Király Gábornak a magyar labdarúgás „szakmai berkeiben is”.

Neked ajánljuk